Skaldjurssallad med vinegrette à la crème | |||
![]() |
|||
4 portioner
musslor, räkstjärtar eller havskräftsstjärtar) Vinegrett à la crème Börja med dressingen. Blanda citron, senap, vitlök, peppar och salt i en skål. Rör ner olja och grädde. Ställ i kylen i en halvtimme. Dressingen går ihop av sig själv. Smaka av. Skala moroten och gör sedan långa band av den med potatisskalaren. Skär paprikan i tunna strimlor. Koka upp lättsaltat vatten och koka morotsbanden och paprikan i 2 minuter. Ta upp, skölj med lite kallt vatten och låt rinna av i durkslag. Torka sedan grönsakerna med lite hushållspapper. Så har långt kan man förbereda måltiden i förväg. Dela, kärna ur och skala avokadon. Skär den eventuellt i skivor eller låt den vara halv, vilket som föredras. Arrangera skaldjur, grönsakerna och avokadon på förrättstallrikar. Ringla såsen över och runt - och snåla inte. |
|||
![]() | Skriv ut denna sida | ||
Stäng fönster | |||
![]() |