Skaldjurssallad med vinegrette à la crème  
4 portioner

  • 300 g kokta rensade skaldjur (ex.bitar av krabba, hummer samt
        musslor, räkstjärtar eller havskräftsstjärtar)
  • 2 avokador
  • 2 morötter
  • 2 röda paprikor, gärna av den långsmala typen


  • Vinegrett à la crème
  • 4 tsk pressad citron
  • 2 tsk Dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • ¾ tsk salt
  • nymald svartpeppar
  • 4 msk olivolja, extra vergine
  • 4 msk vispgrädde


  • Börja med dressingen. Blanda citron, senap, vitlök, peppar
    och salt i en skål.
    Rör ner olja och grädde. Ställ i kylen i en halvtimme.
    Dressingen går ihop av sig själv. Smaka av.

    Skala moroten och gör sedan långa band av den med potatisskalaren.
    Skär paprikan i tunna strimlor. Koka upp lättsaltat vatten och koka
    morotsbanden och paprikan i 2 minuter. Ta upp, skölj med lite kallt
    vatten och låt rinna av i durkslag.
    Torka sedan grönsakerna med lite hushållspapper.
    Så har långt kan man förbereda måltiden i förväg.

    Dela, kärna ur och skala avokadon. Skär den eventuellt i skivor eller
    låt den vara halv, vilket som föredras. Arrangera skaldjur, grönsakerna
    och avokadon på förrättstallrikar.
    Ringla såsen över och runt - och snåla inte.
     
    Skriv ut denna sida
     
    Stäng fönster