oLLeBuLL » Recept » Pasta & Nudlar | |||
|
|||
![]() |
|||
Spagetti alla Carbonara | |||
Äckta italienskt recept på "kolarhustruns spagetti" 4 portioner Skala och finhacka löken. Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna och låt löken fräsa sig mjuk utan att få färg. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en stor kastrull och koka spagettin enligt anvisningarna på paketet. Den ska vara bara vara aldente! Skär under tiden fläsket i små tärningar och blanda med löken. Höj värmen och bryn i 2-3 minuter eller tills fläsket fått färg. Tillsätt vin och låt det koka in nästan helt. Vispa upp ägg i en bunke. Riv osten och blanda ner tillsammans med finhackad persilja och lite salt. Pressa i vitlöksklyftan. Häll av vattnet från den färdigkokta spagettin. Häll på lök- och fläskblandningen och äggsmeten. Rör om ordentligt. Stöt pepparkornen och strö över en rejäl dos. Serveras med extra permesan.
|
|||
| oLLeBuLL
| | Recept | | Fisk & Skaldjur | Kött & Chark | Pasta & Nudlar | Sallader & Smårätter | | Såser & Marinader | | Topp | |
|||
![]() |