oLLeBuLL » Recept » Pasta & Nudlar  
  • Spagetti alla Carbonara
  • Spagetti alla Carbonara
    Äckta italienskt recept på "kolarhustruns spagetti"
    4 portioner

  • 1 gul lök
  • olivolja
  • 400 g spagetti
  • 6 skivor sidfläsk eller pancetta
  • 6 msk torrt vitt vin
  • 4 ägg
  • 75 g färskriven parmesan
  • 2 msk bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk svartpeppar (minst)
  • salt


  • Skala och finhacka löken. Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna och låt löken fräsa sig mjuk utan att få färg.
    Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en stor kastrull och koka spagettin enligt
    anvisningarna på paketet. Den ska vara bara vara aldente!
    Skär under tiden fläsket i små tärningar och blanda med löken. Höj värmen och bryn i 2-3 minuter eller tills fläsket fått färg. Tillsätt vin och låt det koka in nästan helt.
    Vispa upp ägg i en bunke. Riv osten och blanda ner tillsammans med finhackad persilja och lite salt. Pressa i vitlöksklyftan.
    Häll av vattnet från den färdigkokta spagettin. Häll på lök- och fläskblandningen och äggsmeten. Rör om ordentligt.
    Stöt pepparkornen och strö över en rejäl dos. Serveras med extra permesan.

    Text för utskriftText för utskrift